9 Temmuz 2013 Salı

Amerikalı Ressam: Norman Rockwell

76. Gün (Amerikalı Ressam: Norman Rockwell)

Norman Percevel Rockwell (1894-1978) Amerikalı ressam ve desinatördür. Özellikle Amerikan gündelik hayatına dair sevimli, sıcak ve mizahi resimleri ile 40 yılı aşkın süre The Saturday Evening Post dergisinin kapaklarını hazırlayarak Amerikan popüler kültürüne damgasını vurmuştur.
New York 'ta dünyaya gelen Norman Rockwell, resme merakını ve yeteneğini erken yaşlarda kanıtlayarak daha 16 yaşında ilk siparişini alır. Daha ergenliğe erişmeden Amerikan İzciler Birliği'nin yayın organı Boys' Life dergisinin sanat yönetmeni olur. 21 yaşında karikatürist Clyde Forsythe ile bir stüdyo kurarak Life, Literary Digest ve Country Gentleman gibi dergilere ilüstrasyonlar yapar. 22 yaşındayken The Saturday Evening Post'a ilk kapağını satar. Eserlerinin çoğu Stockbridge' daki Norman Rockwell Müzesinde sergilenmektedir.
Norman Rockwell, sanat hayatı boyunca 4.000 civarında eser veren çok üretken bir ressamdı. Eserlerinin bir kısmı yangın gibi sebeplerle kaybolmuşsa da çoğu çeşitli koleksiyonlarda bulunmaktadır.
Rockwell'in eserleri yaşamı boyunca sanat eleştirmenlerince ciddiye alınmamıştır. Lolita' nın meşhur yazarı Vladimir Nabokov, Rockwell'in olağanüstü tekniğinin sıradan bir işe koşulduğunu söyler ve Pnin isimli kitabında "Dali aslında Norman Rockwell'in bebekken Çingeneler tarafından kaçırılmış ikiz kardeşidir ." der.
Sevgili dostlar ressamın çalışmalarını beğeneceğinizi umuyorum.

Renk Kodu: C: 25 M: 85 Y: 40 K: 0 





En beğendiğim resmi








2 yorum:

  1. keyifli resimler.Sanırım ,onun gibi kişiler Amerikan kültürünü diğerlerine sevdirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldukça keyifli resimler olduğuna ben de katılıyorum. İlk karşılaştığımda çok beğenmiştim...

      Sil

Ne güzel kelimeler onlar... Parmaklarınıza sağlık...