258. (Bodrum Mandalin Reçeli)
Geçtiğimiz hafta sonu bahardan bir gün yaşandı Bodrum’da… Son derece soğuk ve kemiklere işleyen soğuklardan sonra oldukça güzel bir gün geçirdik. Arkadaşlarımla Bitez’e mandalina bahçesine Bodrum kahvaltısı yapmaya gittik. Çok güzel fotoğraflar çektim. Beğeneceğinizi düşünüyorum. Nerdeyse yer gök mandalina doluydu. Neyse konuyu fazla uzatmayalım. Çok sevdiğim bir öğrencim bana yılbaşı hediyesi olarak annesinin yaptığı mandalina reçelini getirdi. Tadı müthişti diyebilirim. Ben de sizlerle elinize Bodrum mandalinası geçerse yapmanız için reçel tarifi vereceğim. Gelelim tarife;
Geçtiğimiz hafta sonu bahardan bir gün yaşandı Bodrum’da… Son derece soğuk ve kemiklere işleyen soğuklardan sonra oldukça güzel bir gün geçirdik. Arkadaşlarımla Bitez’e mandalina bahçesine Bodrum kahvaltısı yapmaya gittik. Çok güzel fotoğraflar çektim. Beğeneceğinizi düşünüyorum. Nerdeyse yer gök mandalina doluydu. Neyse konuyu fazla uzatmayalım. Çok sevdiğim bir öğrencim bana yılbaşı hediyesi olarak annesinin yaptığı mandalina reçelini getirdi. Tadı müthişti diyebilirim. Ben de sizlerle elinize Bodrum mandalinası geçerse yapmanız için reçel tarifi vereceğim. Gelelim tarife;
Gerekli malzemeler:
1 kg.
Bodrum mandalinası
1,5 kg.
toz şeker
1 bardak
su
Yarım
limon suyu
Yapılışı:
Mandalinaları
iyice yıkadıktan sonra kabuklarının üzerine çatalla birkaç delik açın. Bu
şekilde 2 gün boyunca suda bekletin. Bu arada suyu sabah ve akşam değiştirmeyi
unutmayın.
2. günün
sonunda tencereye su koyup mandalinalarla birlikte bir saat boyunca kaynatın. Daha
sonra pişmiş mandalinaları soğuk su dolu bir kaba alıp ve 4 saat boyunca soğuk
suda bekletin.
Sonraki
aşamada ise bir tepsi içinde mandalinaları ortadan ikiye kesin ve
çekirdeklerini çıkartın. Çekirdekleri bir tülbente sarıp küçük bir bohça yapın.
Başka bir
tencerede ise toz şekeri ve bir bardak suyu şurup haline gelene kadar ısıtın.
Isınan suyun içine mandalinaları ve çekirdek bohçasını ekleyin. Yarım saat
sonra ise limon suyunu ekleyin ve son 15 – 20 dk daha kaynattıktan sonra
tencereyi ocaktan indirin. Biraz sulu bir kıvamda olması gerekmektedir.
Herkese
afiyet olsun.
Renk Kodu:
C: 0 M: 8 Y: 47 K: 32
bodrum mandalinasının aromasından dolayı lezzeti daha bir farklı, mesela reçeline karşı birde bodrum mandalina çikolatası var yerken buram buram mandalina kokuyor..
YanıtlaSil