7 Ocak 2014 Salı

Bodrum Mandalin Reçeli


258. (Bodrum Mandalin Reçeli) 

Geçtiğimiz hafta sonu bahardan bir gün yaşandı Bodrum’da… Son derece soğuk ve kemiklere işleyen soğuklardan sonra oldukça güzel bir gün geçirdik. Arkadaşlarımla Bitez’e mandalina bahçesine Bodrum kahvaltısı yapmaya gittik.  Çok güzel fotoğraflar çektim. Beğeneceğinizi düşünüyorum.  Nerdeyse yer gök mandalina doluydu. Neyse konuyu fazla uzatmayalım. Çok sevdiğim bir öğrencim bana yılbaşı hediyesi olarak annesinin yaptığı mandalina reçelini getirdi. Tadı müthişti diyebilirim. Ben de sizlerle elinize Bodrum mandalinası geçerse yapmanız için reçel tarifi vereceğim. Gelelim tarife;

Gerekli malzemeler:
1 kg. Bodrum mandalinası
1,5 kg. toz şeker
1 bardak su
Yarım limon suyu
Yapılışı:
Mandalinaları iyice yıkadıktan sonra kabuklarının üzerine çatalla birkaç delik açın. Bu şekilde 2 gün boyunca suda bekletin. Bu arada suyu sabah ve akşam değiştirmeyi unutmayın.
2. günün sonunda tencereye su koyup mandalinalarla birlikte bir saat boyunca kaynatın. Daha sonra pişmiş mandalinaları soğuk su dolu bir kaba alıp ve 4 saat boyunca soğuk suda bekletin.
Sonraki aşamada ise bir tepsi içinde mandalinaları ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın. Çekirdekleri bir tülbente sarıp küçük bir bohça yapın.
Başka bir tencerede ise toz şekeri ve bir bardak suyu şurup haline gelene kadar ısıtın. Isınan suyun içine mandalinaları ve çekirdek bohçasını ekleyin. Yarım saat sonra ise limon suyunu ekleyin ve son 15 – 20 dk daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan indirin. Biraz sulu bir kıvamda olması gerekmektedir.
Herkese afiyet olsun. 

Formun AltıRenk Kodu: C: 0 M: 8 Y: 47 K: 32


Geçen hafta sonu gittiğim mandalin bahçesi...


Dalında bir başka güzel:)))
Ege'de yeni yıl hediyesi böyle olur.

1 yorum:

  1. bodrum mandalinasının aromasından dolayı lezzeti daha bir farklı, mesela reçeline karşı birde bodrum mandalina çikolatası var yerken buram buram mandalina kokuyor..

    YanıtlaSil

Ne güzel kelimeler onlar... Parmaklarınıza sağlık...