31 Ocak 2014 Cuma

Karanlıkta Diyalog ( Dialogue in the Dark)

Sevgili dostlar yıllardır görmez kişilerin yaşadıklarını anlamak amacıyla bir proje yürüttüğümü biliyorsunuz. Bu amaçla eğitim verdiğimiz herkese Braille Alfabesi öğrettik, yemek yedirdik ve yürüttük. Tüm bunları başkalarına yapan ben terzi kendi söküğünü dikemez misali bu çalışmayı kendim hiç deneyimleyemedim.

Ne kadar şanslıyım ki yıllardır yurt dışında hizmet veren Dialogue in the Dark şimdi İstanbul'da. İstanbul'da olduğum bu zaman zarfında hemen gidip bu muhteşem deneyimi yaşadım. Gerçekten de çok ama çok etkileyici. Ayrıntıları pek anlatmayacağım çünkü giden ziyaretçilerin kafasında herhangi bir önyargı oluşturmak istemiyorum.

Tek söylemek istediğim karanlıktan korkarım ben... O kadar derin bir karanlığın içinde korkacağımı düşündüm ama inanın bana hayatta kalma mücadelesi verirken ( yürüme, düşmemek, bir yerlere çarpmama vb...) korkmak aklınıza bile gelmiyor.

Buradan bizim rehberimiz olan Engin Bey'e teşekkür ediyorum. Muhteşem bir rehberliği olduğunu söyleyebilirim. İnsana o karanlıkta nasıl güven veriyor anlatamam sizlere. Mutlaka gidin ne olur gidin. Böylesine harika bir deneyimi asla başka yerde yaşayamazsınız. Ve en önemlisi de kör insanların yaşamlarını asıl zora sokanların bizler olduğunu anlayacaksınız. Yaşamda sadece biz varmışız gibi düzenlemeler yapıyoruz. Bu da görmez kişilerin  oldukça zor durumda kalmalarına neden oluyor.

Resmi web sitesi:







2 yorum:

Ne güzel kelimeler onlar... Parmaklarınıza sağlık...