18 Mayıs 2013 Cumartesi

Burçlar ve Renkler


24. Gün (Burçlar ve Renkler)

Renkler konusunda araştırma yaparken karşıma burçlar ve onları temsil eden renkler çıktı. Benim oldukça hoşuma gitti ve sizinle de edindiğim bu bilgileri paylaşmak istedim. Şu hatırlatmayı da hemen yapmalıyım ki farklı sitelerde farklı renklerden söz etmişler. Sonuçta bilimsel bir çalışma olmadığı için sorun olmayacağını düşündüm. Benim bulduklarım bunlar:)  Elbette bu bilgiler bilimsel olarak bir geçerlilik taşımayabilir ama insanın okumak hoşuna gidiyor. Mutlaka sizin de hoşunuza gidecektir. 

İşte burçlar ve onları temsil eden renkler;

KOÇ: Sarıdır. Sarı her çiçekle uyumlu bir beraberlik bulan, sevginin ve şehvetin rengidir. En ateşli, en esrarengiz ve en egzotik ilişkiler koçun sarı rengiyle başlar. 

BOĞA: Laciverttir. Sonsuzluğu, otoriteyi ve verimliliği simgeler.

İKİZLER: Yeşildir. 
Paylaşımı, cömertliği ve uyumu simgeler.

YENGEÇ: Gül pembesidir. Evrensel Aşk'ın da sembolü olan bu renk, sevgi dolu yüreklerle yakından ilişkilidir. 

ASLAN: Kırmızıdır. Bu renk büyük bir fiziksel enerjinin, yaşamla dolup taşan güçlü bir isteğin ve doğal güçlerin simgesidir. 

BAŞAK: Erguvandır. Hem deneyden geçmiş bir idealizmi hem de ruhsal alanı simgeler.

TERAZİ: Kahverengidir. Yaz boyunca süren gelişme döneminde bütün varlıklara güç veren, dinlenme ve arınma dönemine hazırlanan sonbahar toprağını simgeler. Kök salmanın ve dünyada kararlı bir biçimde davranırken daha yücelere ulaşmaya hazırlığın rengidir. 

AKREP: Turuncudur. Batan güneşin parlak turuncusu olan bu renk, deneyle ya da öğrenimle elde ettiği bilgileri kullanmayı beceren, canlı ve aydın kişilerin simgesidir. Bu renk, akreplerin, ruhsal ve bedensel alanı kavrayıp, üstün mantığını, daha alt düzeydekileri yönlendirmede kullandığını gösterir.


YAY: Siyahtır. Gecenin siyahı, her şeyi yeniden doğurabilecek,  her şeyi gizleyen ve örten siyahtır. Özgüveni, kararlılığı ve azmi simgeler.

OĞLAK: Beyazdır. En son kirlenecek rengi temsil eden oğlak insanı, hayata başladığı ilk günkü temizliğini, yaşamın sonuna kadar sürdürme arzu ve isteği ile yaşar. 

KOVA: Gümüştür. Gümüş renginin pek çok sihirli özelliği vardır. Bedeni ruha bağlayan gümüş rengi bir kordonun varlığına ve tutkulu aşkın ince titreşimlerini simgelediğine inanılır. 

BALIK: Mavidir. Daima arayış içinde olmaları, güçlü duyguları, hafif melankoliye yatkın tavırları ile onlara uygun bir renktir.


RENK KODU: C: 5 M: 62 Y:0 K: 0


1 yorum:

Ne güzel kelimeler onlar... Parmaklarınıza sağlık...