30 Nisan 2013 Salı

Okuduklarınızı Düşünün


6.     Gün (Okuduklarınızı Düşünün)

Yıllar önce bir haber okumuştum gazetede “Üniversiteli kız tuvalette doğurdu bebeği çöpe attı.” diye. O zaman düşünmüştüm bu insana verilen onca yıllık eğitim de neyi yanlış yapmıştık? Toplumsal baskılar dışında asıl önemli noktayı kaçırmamak lazım. Yaşama saygıyı öğretememiş, cahilliğini alamamıştık.

Cahilliğin ortadan kalkması sadece okumakla giderilmez. Onlarca kitap okuyoruz, film izliyoruz. Eğer bütün bunları gerçekleştirirken edindiğimiz bilgileri sorgulamıyorsak sadece gözlerimiz kelimelerin izinde demektir. Ruhumuza yazıda anlatılanları katmıyoruz demektir.

Sorgulamak gerekir. Neyin nasıl olduğunu sorgulamak… Okuduklarımızı düşünmeliyiz. Okuduklarımızı hayata aktarmalıyız yoksa üzerine bir şey katmadığımız ilkel benliğimizle bu dünyayı anlamamız çok zor. İnsanlara bakın gazetelerin üçüncü sayfa haberlerine… Onu öldürdü, bunu yaraladı, bunu tecavüz etti diye milyonlarca haber var. 

Sözümü burada kesiyorum. Ve aşağıdaki yazıyı düşünmenizi istiyorum. Düşünme eyleminin sonucunu bana yazın lütfen...

Sizce bu söz üniversiteli kızın bebeğini çöpe atmasını çok net olarak açıklamıyor mu?

RENK KODU: C: 25 M: 40 Y: 9 K: 0                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

7 yorum:

  1. Simdi üni. Kizdan bahsediyorsun. Soze gore dusuncem ona bu eylemi cahilliginden yapiyor . Yani kiz degil bu eylemi yapan cahillik. Peki insanlari diger canlilardan ayiran ozellik dusunmesi bunu herkes biliyor o zaman bu kiz dusunemiyor mu? Olay da bir de hisler var bu kiz hissiz mi ? Yoksa dusunuyor fakat bilgisi mi yetmiyor ?

    YanıtlaSil
  2. Yorum gonderdm ama ...

    YanıtlaSil
  3. Simdi üni. Kizdan bahsediyorsun. Soze gore dusuncem ona bu eylemi cahilliginden yapiyor . Yani kiz degil bu eylemi yapan cahillik. Peki insanlari diger canlilardan ayiran ozellik dusunmesi bunu herkes biliyor o zaman bu kiz dusunemiyor mu? Olay da bir de hisler var bu kiz hissiz mi ? Yoksa dusunuyor fakat bilgisi mi yetmiyor ?

    YanıtlaSil
  4. Evet bence hissiz ve bilgisiz... Bir bebeği çöp kutusuna atıp gidecek kadar da acımasız. Hiçbir açıklama bu kızın yaptığını mazur gösteremez.

    YanıtlaSil
  5. Bence insanliktan cikmis desem fazla mi abartmis olurm duygusuz ve beyinsiz ... Ee insan olma özelligi nerde ? Bu farkli cok ayrintili genis bir sekilde konusulmali

    YanıtlaSil
  6. isim önemli değil17 Nisan 2014 13:09

    nerenizi eğittiğinize bağlı...

    YanıtlaSil
  7. Tabii ki hiç bir şeyden haberi bile olmayan o zavallı yavrunun çöpe atılması çok kötü bir davranış.Okullar da öğretilen bilgiler ise bir bakıma ansiklopedik bilgiler. Halbuki bakanlığın adı, Milli eğitim Bakanlığı. Yani amaç öncelikle öğrencileri eğitmek, belli bir davranış biçimi kazandırmaya çalışmak. Fakat kazandırılmaya çalışılan davranışın detayları ile ilgili bir bilgiye sahip değilim, Sanırım bu da Bakanlıkta yer alan bazı kişilerin konusu diye düşünüyorum,

    YanıtlaSil

Ne güzel kelimeler onlar... Parmaklarınıza sağlık...