28 Nisan 2013 Pazar

Sırada AŞK var.



     4.     Gün (Sırada AŞK var.)

Sevgi üzerine çok okudum, çok film izledim ve çok şarkı dinledim. Ben de sevgi yaşadım. Acı çektim, çektiğim acıya dayanamayacağımı sandım. Ağladım hem de hiç dinmeyecekmiş gibi gelen gözyaşları içinde. Sonra ne mi oldu? Dindi. Nasıl mı? Büyüdüğümde…


Büyüdüğümde yani aslında bildiklerim arttığında ve en önemlisi de kendimi tanıdığımda neyin ne olduğunu anlamaya başladım. Neden ağladığı mı neden sustuğu mu öğrendim. Oldukça sancılı geçen uzun yıllardan sonra bunu başardım diyebilirim. Şimdi dönüp geriye baktığımda beni yerden yere vuran duyguların bana kattıklarını görebiliyorum. Ve en önemlisi sevgiye hem yürek hem de düşüncelerimle yaklaştığımda gerçekliğini anladım. Nasıl sevmek sadece tek başına birini sevmek değilse içinde kıskanmayı, ağlamayı, mutluluğu ve en önemlisi özgür bırakmayı barındırıyorsa duyguları da sadece yürekle anlayamazsın.


Yaşadığın her duygunun yüreğinde yaşattıklarını beyninle de anlayacaksın. Mesela acı çekiyorsan acının nedenini bileceksin. Kıskandığın için mi kaybettiğin için mi yetersiz kaldığın ya da fazla geldiğin için mi? Mutlu olduğunda da aynı aydınlanmayı yaşamalısın. Beni sevdiği için mutluyum, beni önemsediği, beni dinlediği ya da beni kalbine koyduğu için mutluyum.

Eğer sevgiye sadece kalbinle yaklaşırsan duygularının nedenini anlayamazsam neye sahip olduğunu da bilemeyeceksin. Çevremize bakalım neden sevdiğini, neden bağlandığını ya da neden ayrıldığını bilmeyen insanlar var. Kızıyor ama bilmiyor, acı çekiyor ama bilmiyor, mutlu ama neden mutlu olduğunu dahi bilmiyor. İşte bu şekilde farkında olmadan, karşındakinin hayatına ne kattığını bilmeden yaşarsan sonunu bilmek için müneccim olmaya gerek yok…

Ne demiş Mevlana;
Görünürdeki güzelliğe duyulan aşklar, aşk değildir.

İşte o yüzden neden sevdiğini bileceksin. Neden kızdığını bileceksin ve neden acı çektiğini bileceksin. Birini sevmediğin yönleriyle sevmeye başladığında, birini gördüğünün ardındaki güzellikleriyle sevmeye başladığında gerçekten seviyorsun demektir. Ve eklemiş Mevlana “Kalem aşk bahsine gelince aciz…”  Cidden kalemim aciz kaldı. Kalbimde yazacak çok kelime var. Dile gelmek istiyor ama sözcükler yetmiyor. O yüzden şimdilik susuyorum. Yeni kelimeler bulduğumda yeniden yazacağım ama bu sefer AŞK üzerine.

Farkında olarak sevmelere adayın kendinizi. İşte o zaman gerçek mutluluğunuzun da nedenini biliyor olacaksınız. Ve kaybederseniz de neyi kaybettiğinizi anlayacaksınız.
Belki de bu yüzden kaybetmemek için daha çok seveceksiniz…                                                                                                                   

Aşkta buluşmak dileğiyle…



NOT: Şimdi bu yazının ardından bir de bu şarkıyı dinleyin. Yazıyı kaleme alırken tekrar tekrar dinledim çünkü.

http://www.youtube.com/watch?v=49Kh1mS4Fhs&noredirect=1

RENK KODU: C: 12 M: 78 Y: 87 K: 4                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

2 yorum:

  1. ''Farkında olarak sevmelere adayın kendinizi''

    Sanırım hayatım boyunca yapmadığım tek şey ve en doğru şey olabilir.biraz üstünde düşünüp tekrar yazıcam :)

    YanıtlaSil

Ne güzel kelimeler onlar... Parmaklarınıza sağlık...