13 Haziran 2013 Perşembe

Ülke Bayrakları ve Anlamları - 1

50. Gün (Ülke Bayrakları ve Anlamları 1)

Bu sene öğrencilerime ülkelerle ilgili ödev verdiğimde mutlaka bayrakların ne anlama geldiklerini de anlatmalarını istedim. O kadar güzel bilgiler dinledim ki çocuklardan, sizlerle de bu bilgileri paylaşmak istedim. İlk önce Güzel ve Yalnız Ülkem' in bayrağıyla açılışı yapacağım.





TÜRKİYE: Savaşta şehitlerimizin kanlarından ufak bir göl oluşur. Bu bayraktaki kırmızıyı temsil eder. Gölün yüzeyine vuran ay ve yıldız yansıması da, bayrağımızdaki ay ve yıldızı temsil eder.








ARJANTİN: 3 yatay şeritten oluşur. Üst ve alttaki şeritler gök mavi, ortadaki şerit ise beyaz renktedir. Beyaz şeritte Mayıs Güneşi diye adlandırılan ulusal amblem yer alır.  İlk olarak özgürlük hareketinin lideri Manuel Belgrano kullanmış. Özgürlük savaşı olan Rosario Savaşı'nda bu renkler ilk defa görünmüş, denen odur ki, savaş esnasında mavi gökyüzü üzerinde beyaz bulutlar ve pırıl pırıl bir Mayıs güneşi varmış ve bayrağın anlamı oradan geliyormuş.





GÜNEY KORE: Adını eşit olarak ve kusursuz bir dengeyle ikiye bölünmüş olan ortasındaki tegık çemberinden alır. Bu simge birbirine karşıt olan ama kusursuz bir uyum ve denge oluşturan evrensel güçlerin simgesi iki zıt öğeden oluşur: yin ve yang. Üstteki kırmızı bölüm Yang’ı alttaki mavi bölüm Yin’i simgeler.
Bayrağın dört köşesindeki üçlü çizgiler karşıtlık ve uyumu anlatır. Sol üst köşedeki üç kesiksiz çizgi cennet ve gökyüzünü, sağ üst köşedeki iki kesikli çizgi arasındaki kesiksiz çizgi suyu, sol alt köşedeki iki kesiksiz çizgi arasındaki kesikli çizgi ateşi, sağ alt köşedeki kesikli çizgiler ise yeryüzünü temsil eder. Bayrağın beyaz fonu, Kore halkının katıksız arılığını ve barışsever kişiliğini anlatır.Bayrağın bütünü, Kore halkının evrenle uyum içinde yaşama ülküsünü simgeler.






HİNDİSTAN: Turuncu cesareti ve fedakârlığı, beyaz barış ve dürüstlüğü, yeşil kahramanlık ve sadakati temsil eder  Bayrağın ortasındaki yuvarlak simge ise Budizm inancındaki Çakra'dır  










ANGOLA: Bayraktaki semboller, ülkenin yönetim şeklinden de etkilenerek orak ve çekiç formunda dizilmiştir ve bu simgeler tarım ve endüstri işçilerini ifade eder  Sarı renk, yeraltı zenginliklerinden kaynaklanan ekonomik refahı; kırmızı ve siyah ise özgürlük ve ölümü ifade eder  





RENK KODU: C:0 M:100 Y: 11 K: 13 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne güzel kelimeler onlar... Parmaklarınıza sağlık...