28 Şubat 2015 Cumartesi

Carlos Lischetti' nin Şeker Figürleri

Sevgili dostlarım, uzun zamandır yazamıyorum. Hayatımda meydana gelen değişimlere ayak uydurmaya çalıştığımı söyleyebilirim. Bu yazmadan geçen zamanlarda farklı uğraşlara merak sardığımı söylemeliyim. Şeker hamurundan figürler yapmaya başladım. Hatta işi daha da ilerletip heykel kursuna yazıldım. İnanıyorum ki çok çalışırsam ( yeteneğim olduğunu söylediler :) ) güzel çalışmalar ortaya çıkaracağım. Bu arada şeker hamuruyla çalışmaya başlayınca bildiğiniz gibi hemen bu konuda dünyada insanlar neler yapmışlar araştırmaya başladım. Karşıma bir usta çıktı ve inanın bana çalışmalarına hayran kaldım.

Carlos Lischetti Arjantinli. 1990 yılında bu işe başlamış. Buenos Aires, Paris  ve Londra’da dersler almış. Cakes & Sugarcraft Magazine dergisinde yazarlık yapıyor.  Tüm dünyada yaptığı çalışmalar için dersler veriyor. Yayınlanmış bir kitabı var. Resmi sitesinden öğrendiğim kadarıyla da ikinci kitabı yakında yayınlanıyormuş. ( Bir sitede 2015 Mart ayı diye belirtilmişti.) 
İnanın bana çalışmalarına bayılacaksınız. Neredeyse tamamına yakınına blogumda yer vereceğim.


Bu arada darbuka çalmaya merak sardım ama nereden başlayacağımı bilemiyorum. Muhteşem bir çalgı aleti olduğunu düşünüyorum. :)


























1 yorum:

  1. Carlos un çalışmalarıyla ilgili video var mıdır acaba? Hayran kaldım bence kendi alanında bir deha :)

    YanıtlaSil

Ne güzel kelimeler onlar... Parmaklarınıza sağlık...