15 Nisan 2014 Salı

Bakışı Bakışa Ekleyerek Baktım Ona

354. Gün (Bakışı Bakışa Ekleyerek Baktım Ona)

Ben bu cümlelerle ne yapacağım. Yüreğime dokunan sonra da kalbimin en derinine ruhuma işleyen bu cümlelerle… Nazan Bekiroğlu yine bir ateşin içine saldı beni…




Bileğimdeki yaşam bağı kopmak üzere... Saçlarımın arası kum sızısı, ağzım dilim, gözüm kulağım kum dolu. Yeni yeni anladım bir ırmakta akıyorum zannederken çöl olduğumu. Doğruymuş dara düşenin kendisini çöllere vurduğu ve çölün, ismine açılan yepyeni bir defterde durduğu.

*****************
Bakışı bakışa ekleyek bakmayın buyrulmuştu, bakışı bakışa ekleyerek baktım ona. Yüzü küçülen ay gibi gölgeli bir aydınlıktı. Oysa adımla adı arasına haram sözcüğünün harfleri düşecek olana bakmamıştım hiç. Bir günah gibi düştü düşünceme, bahtıma.

*****************
Kendi içimden başka bakacak bir yerim kalmayınca fark ettim insan kalbinin ne kadar çok duygusu olduğunu. Neydi benim arkadan gelen günler içinde hissettiğim? Hepsi katran renkli ve bitici olmayan bir dizi acıya mevzilenmiş bir aşkın hikayesi mi? Öfke mi? Yanılgının acısı mı? Hayal kırıklığı mı? Hayatın kırgınlığı mı? Nefret mi, kin mi? Kurtulmak istediğim halde bir türlü kurtulamadığım bir aşkın acizliği mi? Hak etmediğime inandığım halde, maruz kaldığım netice mi? Nedenini nasılını anlayamadığım bir hali ifade edememenin bunaltısı mı? Bir daha ömür boyu karşılaşmayacağımı bildiğim çok güzel bir şeyi yitiriyor olma telaşı mı? Onun benim yitmeme ve ölmeme dur bile demeyişine duyduğum hayret mi? Ten mi? Yürek mi?

*****************
Bambaşka birinin kaderine bağlandığını o anda anladı. O düşünmeden biri düşünmüş ve karar vermişti sanki kendi yerine çünkü insan sadece kendisinin değil başkalarının da kaderinden sorumluydu. Hatta bazen insanın kaderi başkalarının kaderi üzerinden yazılıyordu..

Nazan Bekiroğlu
Renk Kodu: C: 100 M: 0 Y: 100 K: 0

2 yorum:

  1. bakışı bakışa ekleyerek bakmak, ne güzel ne derin bir anlatım öyle... Dediğin gibi Nazan Bekiroğlu bir ateşin içine salıyor insanı adeta...

    YanıtlaSil
  2. Kendi içimden başka bakacak bir yerim kalmayınca fark ettim insan kalbinin ne kadar çok duygusu olduğunu.

    bunu ben de yaşadım diyebilirim,çok güzel ifade etmişsiniz

    sevgiler

    YanıtlaSil

Ne güzel kelimeler onlar... Parmaklarınıza sağlık...